24/7 Οξυγονοθεραπεία στο σπίτι

Ποίον συμπυκνωτή οξυγόνου να επιλέξω;
Ποιο μηχάνημα οξυγόνου είναι κατάλληλο;

Η σωστή επιλογή συμπυκνωτή οξυγόνου θα βελτιώσει πολύ την καθημερινότητα σας.

Το ποιος συμπυκνωτής οξυγόνου είναι ο κατάλληλος είναι μία εύκολη επιλογή αν λάβουμε υπόψιν μας κάποιους παράγοντες.

Γενικά αναφέρουμε πως ο κυριότερος παράγοντας για να επιλέξουμε ένα μηχάνημα οξυγόνου είναι η συνταγή του ιατρού μας, ακολουθεί ο θόρυβος που παράγει ο συμπυκνωτής την ώρα της λειτουργίας του, ο όγκος του μηχανήματος κ.α.

Ένας πιστοποιημένος πάροχος θα σας παρέχει το ιδανικότερο μοντέλο για την περίπτωση σας. Επικοινωνήστε με έναν από τους συνεργάτες μας και αναπνεύστε ελεύθερα.

Συμπυκνωτές οξυγόνου

Αυτές οι συσκευές λειτουργούν με ηλεκτρισμό. Σε αυτού του τύπου τις συσκευές το συμπυκνωμένο οξυγόνο δεν υπάρχει αποθηκευμένο σε κάποιο δοχείο αλλά παράγεται επί τόπου από την ίδια τη συσκευή. Ένας αεροσυμπιεστής συμπυκνώνει τον αέρα του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια ο αέρας αυτός φιλτράρεται και παρέχεται στον χρήστη. Το φιλτράρισμα του συμπυκνωμένου αέρα μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: Μέσω μοριακών κόσκινων ή μέσω συγκεντρωτή μεμβράνης.

Το κόστος χρήσης των συμπυκνωτών οξυγόνου είναι μόνο αυτό της κατανάλωσης ρεύματος. Οι συσκευές αυτές έχουν έτσι μακροχρόνιο οικονομικό όφελος και είναι πιο βολικές για καθημερινή χρήση στο σπίτι.

Μηχανήματα οξυγόνου

AIRSEP, INOGEN, SEQUAL, CAIRE, FISHER & PAYKEL, WEINMANN, TRANCSEND, ALMS, PHILIPS

Είναι κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως με συμπυκνωτές οξυγόνου.

Οι συμπυκνωτές οξυγόνου χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες σε σταθερούς και σε φορητούς συμπυκνωτές οξυγόνου. 

Σταθεροί συμπυκνωτές οξυγόνου για οξυγόνο στο σπίτι

Οι σταθεροί συμπυκνωτές οξυγόνου είναι μηχανήματα τα οποία η μετακίνηση τους εκτός σπιτιού είναι δύσκολη, λόγω του όγκου και του βάρους τους. Εντός σπιτιού μετακινούνται εύκολα καθώς τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν ροδάκια και μεγάλα σωληνάκια ή καλώδια.

Φορητοί συμπυκνωτές οξυγόνου για δραστηριοτητες εκτός σπιτιού.

Οι φορητοί συμπυκνωτές οξυγόνου έχουν μικρότερο όγκο και βάρος αλλά έχουν μικρότερη απόδοση. Έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας στην πρίζα, με μπαταρία ή από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου.

Με έναν φορητό συμπυκνωτή οξυγόνου θα έχετε την δυνατότητα να βγείτε έξω για μία βόλτα, να επισκεφτείτε αγαπημένα σας πρόσωπα, να πάτε για ψώνια, να ταξιδέψετε για το σαββατοκύριακο κ γενικά να κάνετε αυτά που αγαπάτε. Επίσης με την απόκτηση του σωστού φορητού συμπυκνωτή είστε προετοιμασμένοι για καταστάσεις όπως ξαφνικές διακοπές ηλεκτροδότησης, ανάγκης επείγουσας μεταφοράς στον ιατρό ή στο νοσοκομείο

Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις δυνατότητες παροχής οξυγόνου των φορητών συμπυκνωτών οξυγόνου καθώς οι περισσότεροι από αυτούς παράγουν οξυγόνο μόνο σε παλμική ροή. Ενημερωθείτε σχετικά με τις διαφορές παλμικής και συνεχόμενης ροής .

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τους φορητούς συμπυκνωτές οξυγόνου.

Βρείτε συμβεβλημένο με τα ασφαλιστικά ταμεία προμηθευτή οξυγόνου σε όλη την Ελλάδα.

Συσκευές οξυγόνου

Οι συσκευές οξυγόνου που είναι κατάλληλες για οξυγονοθεραπεία χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες:

Κύλινδρος συμπιεσμένου οξυγόνου.

Σε αυτό το τύπο συσκευών το οξυγόνο υπάρχει αποθηκευμένο σε συμπιεσμένη μορφή μέσα σε κυλινδρικά δοχεία από χάλυβα ή αλουμίνιο. Το αποθηκευμένο αυτό οξυγόνο παρέχεται στον ασθενή

Υγρό οξυγόνο.

Στις συσκευές αυτές το οξυγόνο είναι πάλι αποθηκευμένο αλλά σε υγρή μορφή αυτή τη φορά. Το υγρό οξυγόνο αποθηκεύεται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (περίπου -166,7 ℃) και γίνεται αέριο όταν απελευθερώνεται από το δοχείο. Όπως και το συμπιεσμένο αέριο, το υγρό οξυγόνο πρέπει να αγοράζεται και να αποθηκεύεται σε κυλινδρικά δοχεία και ίσως χρειάζεται και μια συσκευή συντήρησης.

Συμπυκνωτές οξυγόνου.

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει οι συμπυκνωτές οξυγόνου λειτουργούν με ηλεκτρισμό. Το συμπυκνωμένο οξυγόνο δεν υπάρχει αποθηκευμένο σε κάποιο δοχείο αλλά παράγεται επι τόπου από την ίδια τη συσκευή.Ένας αεροσυμπιεστής συμπυκνώνει τον αέρα του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια ο αέρας αυτός φιλτράρεται και παρέχεται στον ασθενή.

Οξυγόνο στο σπίτι | oxygonostospiti.gr

oxygen help

Το site χρησιμοποιεί cookies για τη λειτουργία του και για την καλύτερη απόδοση του. Με την είσοδο σας συναινείτε σε αυτό.