24/7 Οξυγονοθεραπεία στο σπίτι

Οξυγόνο

Το οξυγόνο είναι το βασικό συστατικό της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η ζωτική σημασία του οξυγόνου

Πρέπει μόνο να εισπνεύσετε και να εκπνεύσετε για να εκτιμήσετε την ζωτική σημασία του οξυγόνου στην καθημερινή ζωή. Η διαδικασία της αναπνοής είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη ζωή.

Οξυγόνο – Στοιχεία

Είναι τρίτο πιο άφθονο στοιχείο του σύμπαντος μετά το υδρογόνο και το ήλιο. Διεθνώς συμβολίζεται με το O.

Το μόριο του  οξυγόνου αποτελείται από δύο άτομα. Ανήκει στα αμέταλλα.

Είναι ένα άοσμο, άχρωμο και άγευστο αέριο σε θερμοκρασία δωματίου και βασικός καταλύτης σε πολλές χημικές αντιδράσεις.

Επειδή, είναι παντού και αόρατο στην αέρια του κατάσταση συχνά απορρίπτεται ως αδρανές, ενώ στην πραγματικότητα είναι το πιο αντιδραστικό από όλα τα μη μεταλλικά στοιχεία.οξυγόνο

Αποτελεί περίπου το 21% της ατμόσφαιρας της γης. Είναι εξαιρετικά αντιδραστικό και μπορεί να συνδυαστεί με σχεδόν οτιδήποτε για να δημιουργήσει μια ποικιλία ενώσεων. Η πυρκαγιά, για παράδειγμα, γεννιέται από μια χημική αντίδραση μεταξύ οξυγόνου και κάποιου είδους καυσίμου, όπως ξύλου ή βενζίνης, και μιας πηγής θερμότητας, όπως ταιριάζει ή τριβή.

Οξυγόνο και σκουριά

Όταν ορισμένα μέταλλα αντιδρούν με το οξυγόνο, σχηματίζουν οξείδια, όπως οξείδια του σιδήρου, που συνήθως αναφέρονται ως σκουριά.

Η σκουριά είναι ένα πρόβλημα πολλών κατασκευών.  Καταστρέφει τις γέφυρες, τα κτίρια, τους κινητήρες, τα εργαλεία και τους σωλήνες. Είναι ίσως η μεγαλύτερη αιτία εξόδων συντήρησης των κατασκευών.

Οξυγόνο και ζωή

Το οξυγόνο διατηρεί τη ζωή. Χωρίς αυτό, οι περισσότεροι ζωντανοί οργανισμοί θα πεθάνουν μέσα σε λίγα λεπτά. Απελευθερώνει ενέργεια από θρεπτικά συστατικά σε κάθε ζωντανό κύτταρο σε μια διαδικασία που ονομάζεται κυτταρική αναπνοή.

Ένας τύπος οξυγόνου – όζοντος – σχηματίζει ένα λεπτό, προστατευτικό στρώμα γύρω από τη γη που μας προστατεύει από τις επιβλαβείς επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου. Το οξυγόνο αντλείται ξανά στο περιβάλλον μέσω της φωτοσύνθεσης, μιας διαδικασίας που διεξάγεται από όλα τα πράσινα φυτά. Είναι επίσης ένα συστατικό εκατοντάδων χιλιάδων οργανικών ενώσεων. Είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ζωής στον πλανήτη μας.

Το οξυγόνο είναι το κύριο συστατικό της ανθρώπινης ζωής. Η μεταφορά του Ο₂ από τον αέρα στα μιτοχόνδρια απαιτεί τη συνεργασία του αναπνευστικού, του καρδιαγγειακού και του αιμοποιητικού συστήματος.

Η ιατρική συνταγή για παροχή οξυγόνου καθορίζει:

Πότε είναι αναγκαία η χορήγηση οξυγόνου;

• Αναπνευστικές παθήσεις οξείες και χρόνιες όπως ΧΑΠ κ.α.
• Καρδιολογικά νοσήματα
• Νευρολογικές παθήσεις
• Καταπληξία (σοκ) οποιαδήποτε αιτιολογίας
• Μετεγχειρητικές επιπλοκές
• Υπερκαταβολισμός
• Πνιγμός, δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα, νόσος των δυτών
• Επιτάχυνση απορρόφησης πνευμοθώρακα και υποδόριου Εμφυσήματος

ΤΡΟΠΟΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ
• Φιάλες ιατρικού Ο2
• Φορητά δοχεία ιατρικού Ο2
• Συμπυκνωτές Οξυγόνου

Βρείτε συμβεβλημένο με τα ασφαλιστικά ταμεία προμηθευτή οξυγονοθεραπείας με μια ματιά.

Οξυγονοθεραπεία στο σπίτι.

oxygen help

Το site χρησιμοποιεί cookies για τη λειτουργία του και για την καλύτερη απόδοση του. Με την είσοδο σας συναινείτε σε αυτό.