24/7 Οξυγονοθεραπεία στο σπίτι

ΦΟΡΗΤΟΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΤΕΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ

Χρήσιμες πληροφορίες για τους φορητούς συμπυκνωτές οξυγόνου.

Οι φορητοί συμπυκνωτές οξυγόνου είναι απαραίτητοι για τις δραστηριότητες του ασθενή εκτός σπιτιού. Οι φορητοί συμπυκνωτές οξυγόνου παρέχουν ασφάλεια στον ασθενή για τις έκτακτες περιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν όπως μία ξαφνική διακοπή ρεύματος ή μία εσπευσμένη μεταφορά στο νοσοκομείο.

INOGEN Φορητοί συμπυκνωτές οξυγόνου

AIRSEP Φορητοί συμπυκνωτές οξυγόνου

LOVEGO Φορητοί συμπυκνωτές οξυγόνου

Στα αγγλικά οι φορητοί συμπυκνωτές οξυγόνου ονομάζονται Portable Oxygen Concentrators (POC)

Οι φορητοί συμπυκνωτές οξυγόνου ως προς τον τρόπο παροχής οξυγόνου στον ασθενή χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Σε αυτούς που παρέχουν οξυγόνο με:

  1. παλμική ροή στον ασθενή,
  2. με συνεχόμενη ροή
  3. και σε αυτούς που παρέχουν οξυγόνο και με παλμική και με συνεχόμενη ροή.

Διαβάστε εδώ ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ παλμικής και συνεχόμενης ροής οξυγόνου.

Πώς επιλέγω φορητό συμπυκνωτή οξυγόνου;

Η επιλογή φορητού συμπυκνωτή είναι εύκολη υπόθεση αρκεί να εξετάσουμε κάποιους παράγοντες.

Με έναν φορητό συμπυκνωτή θα έχετε την δυνατότητα να βγείτε έξω για μία βόλτα, να πάτε για ψώνια, να ταξιδέψετε στους αγαπημένους σας προορισμούς και γενικά να κάνετε αυτά που αγαπάτε. Ο φορητός συμπυκνωτής οξυγόνου είναι ιδιαίτερα χρήσιμος και σε επείγουσες καταστάσεις όπως ξαφνικές διακοπές ηλεκτροδότησης, ανάγκης επείγουσας μεταφοράς στο νοσοκομείο κ.α.

Ποία είναι τα κριτήρια επιλογής φορητού συμπυκνωτή οξυγόνου;

Με τις πληροφορίες που θα αντλήσουμε από τη συνταγή οξυγόνου μας, έχουμε πλέον απλοποιήσει αρκετά την αναζήτησή μας.

Εάν χρειαζόμαστε φορητό συμπυκνωτή οξυγόνου που θα λειτουργεί με CPAP ή Bi-PAP συσκευή τότε η σειρά φορητών συμπυκνωτών με συνεχή ροή οξυγόνου θα είναι η πλέον κατάλληλη για τις ανάγκες μας.
Μερικοί φορητοί συμπυκνωτές οξυγόνου παρέχουν οξυγόνο μόνο με παλμική ροή. Μια συνταγή για παροχή οξυγόνου με συνεχή ροή είναι διαφορετική από αυτή για παλμική ροή.
Οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη συνταγή σας μπορούν να απαντηθούν γρήγορα και απλά από τον ιατρό σας.

Εάν η αναπνευστική μας κατάσταση επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου απαιτώντας πιθανότατα περισσότερο συμπληρωματικό οξυγόνο, καλύτερα να αγοράσουμε ένα φορητό συμπυκνωτή οξυγόνου που μπορεί να ικανοποιήσει και αυτές τις μελλοντικές μας απαιτήσεις. Η συζήτηση με τον ιατρό μας θα βοηθήσει.

Πιθανότατα υπάρχουν περισσότερες από μία επιλογές φορητού συμπυκνωτή οξυγόνου που καλύπτουν τις ανάγκες της οξυγονοθεραπείας μας.

Είναι χρήσιμο να σκεφτούμε το πώς σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε το φορητό συμπυκνωτή οξυγόνου που θα προμηθευτούμε.

Αν π.χ. επιθυμούμε να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο η πιστοποίηση FAA είναι απαραίτητη, αν θέλουμε να συνδέουμε τον φορητό συμπυκνωτή οξυγόνου με συσκευές Bipap ή Cpap η συνεχόμενη ροή είνα απαραίτητη.

Προτείνουμε να εξετάσετε τη διάρκεια της μπαταρίας  , το μέγεθος του φορητού συμπυκνωτή οξυγόνου που θα επιλέξετε, το βάρος του, τις δικλείδες ασφαλείας (συναγερμούς) που διαθέτουν, τις πιστοποιήσεις και τις εγγυήσεις του κατασκευαστή.

Με τη σωστή επιλογή φορητού συμπυκνωτή οξυγόνου θα βελτιώσετε πολύ την καθημερινότητα σας και θα μπορείτε να απολαύσετε δραστηριότητες εκτός σπιτιού.

Βρείτε πιστοποιημένο προμηθευτή οξυγονοθεραπείας στο oxygonospiti.gr

oxygen help

Το site χρησιμοποιεί cookies για τη λειτουργία του και για την καλύτερη απόδοση του. Με την είσοδο σας συναινείτε σε αυτό.